Γιατί κερί σόγιας

Το κερί σόγιας προέρχεται από το λάδι φασολιού σόγιας, το σογιέλαιο, που μετά από την διαδικασία της υδρογονοποίησης αποκτά στερεά μορφή. Είναι μια φυσική, ανανεώσιμη πηγή, φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβαλλον.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των κεριών σόγιας είναι:

  • Διαρκούν 50% περισσότερο
  • Μυρίζουν πιο πολύ
  • Δεν εκπέμπουν αιθάλη
  • Είναι μη τοξικά
  • Έχουν καθαρή καύση
  • Καθαρίζονται εύκολα με ζεστό νερό και υγρό πιάτων
  • Και τα δοχεία τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά

Τα κεριά σόγιας είναι 100% φυτικά. 

Candle Care

  • H πρώτη καύση του κεριού θα πρέπει να διαρκέσει 3-4 ώρες, έως ότου η επιφάνεια του γίνει “λίμνη”. Έτσι το κερί δημιουργεί “μνήμη” για τις επόμενες φορές που θα ανάψει για να καεί όλο και σωστά.
    *Μην καίτε το κερί πάνω από 4 ώρες.
  • Πριν από κάθε καύση πρέπει να κόβετε το φυτίλι στα 0.5cm. Έτσι εξασφαλίζεται η σωστή καύση του και διατηρείται μικρή η φλόγα.
  • Ο καλύτερος τρόπος να σβήσετε το κερί είναι να βυθίσετε με ένα σπίρτο το φυτίλι στο υγρό κερί και να το επαναφέρετε σε όρθια θέση. 
  • Μην αφήνετε το κερί χωρίς επιτήρηση. Μακριά από παιδιά, κατοικίδια, εύφλεκτα υλικά ή οτιδήποτε που μπορεί εύκολα να πιάσει φωτιά. Μην καίτε το κερί σε σημείο που φυσάει (ανοιχτό παράθυρο, ανεμιστήρα, air-condition).
  • ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ 0.5cm ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΟΧΕΙΟΥ! Εάν δεν μείνει αρκετό κερί να απορροφήσει την θερμότητα, τότε θα υπερθερμανθεί το δοχείο και υπάρχει περίπτωση να σπάσει.
  • Η καύση του κεριού πρέπει να γίνεται πάντα σε σταθερή και ευθεία επιφάνεια που αντέχει την θερμότητα και μακριά από ρεύματα αέρα.